Pesto z medvedieho cesnaku

Jar je obdobím prebúdzania sa prírody a jedným z jej prvých znakov je aj rast medvedieho cesnaku. V poslednej dobe sa táto surovina u nás veľmi spopularizovala, ľudia čoraz viac pripravujú skvelé jedlá z tejto jemnej rastlinky cesnakovej chuti. My samozrejme patríme tiež do tejto skupiny a preto sa s vami podelíme s receptom, ktorý nám zaručí, že môžeme túto zdravú surovinu používať aj niekoľko týždňov. Pesto z medvedieho cesnaku:

Suroviny:

200g čerstvého medvedieho cesnaku

100g parmezánu (môže byť aj grano padano, prípadne podobný tvrdý syr)

100g vlašských orechov (originál sú píniové orechy, ja ale mám rád aj verziu s vlašskými, je to samozrejme ekonomickejšie, keďže vlašské orechy máme zo záhrady)

100ml olivový olej

soľ

čierne mleté korenie

Postup:

Tento recept je veľmi jednoduchý, stačí všetky suroviny vložiť do mixéra a dobre rozmixovať. S množstvom jednotlivých surovín môžete pracovať, podľa toho, ako veľmi husté pesto chcete. Opatrne so soľou, keďže parmezán sám o sebe je dosť slaný, pridávajte soľ opatrne. Po dokončení pesta, uskladňujte v uzavretej nádobe v chlade a na vrch nalejte jemnú vrstvu olivového oleja, aby vám pesto z hora neobsychalo.

Pesto sa dá potom konzumovať aj samostatne s hriankami, výborné je ako dresing do šalátov, stačí zmiešať s bielym jogurtom, alebo napríklad ako omáčka na cestoviny, prípadne rizotá. Prajem vám dobrú chuť 🙂

Zdielať

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.